Coachpraktijk
 
voor professionele en persoonlijke ontwikkeling

Over Nynke

Toen ik in 2015 startte met de coachopleiding dacht ik al heel snel: "WAUW, wat een energie krijg ik hiervan". Iets wat ik al een tijd niet zo had gevoeld. In 2011 had ik al een paar weken overspannen thuis gezeten. Vervolgens bleef ik periodes houden met een disbalans in energie. Ik wist meteen dat ik verder wilde met coachen, maar had op dat moment nog niet duidelijk hoe dit er precies uit zou komen te zien.

Tijdens de opleiding werd ik zwanger van onze tweede dochter en vond dat een reden om op mijn toenmalige werkplek te blijven werken. Ondanks dat ik wist dat het tijd werd voor iets anders, wist ik niet zo goed wat. Ik kon starten met een nieuw project en het blijven zitten waar ik zat voelde ook wel lekker veilig. Toch bleef het knagen, maar echt in actie kwam ik niet. Tot eind 2017. Ik was moe, ervoer veel innerlijke onrust en voelde spanning. Daarnaast kreeg ik fysieke klachten. Herkenning, want de afgelopen 15 jaar had ik eerder periodes gekend waarin ik me zo voelde. Maar nu was het anders. Waar ik me eerder richtte op het laten verdwijnen van de onprettige gevoelens, ging ik nu naar de oorzaak. Wat maakt toch dat het steeds weer terug komt en ik zo blijf hangen in "ik wil wel wat anders, maar ik weet niet wat" modus. Wat wil ik nu echt? Waar word ik nu blij van en vooral ook wat geeft mij energie? Het werd tijd voor verandering!

Nog voordat ik startte met gesprekken bij een loopbaancoach, overleed een dierbaar persoon. Ik werd letterlijk stil gezet. Een verdrietige periode, maar achteraf een belangrijke laatste zet om me te gaan richten op mijzelf en iets te gaan doen waar ik blij van word en energie van krijg. Het loopbaantraject bracht me veel nieuwe inzichten. Niet alleen over wat ik met mijn carrière wilde, maar ook inzichten over mijzelf. Over mijn belemmerende overtuigingen, patronen, gedachten en herinneringen en op wat voor manier deze invloed hadden op het maken van keuzes (of juist het maken van geen keuzes) zowel in mijn loopbaan als privé. Maar ook hoeveel ik (onbewust) bezig was met de buitenwereld en me vergeleek met anderen: "Zij kunnen het ook, dan moet ik het ook kunnen". En juist dit heeft er voor gezorgd dat ik ben gestart met Fortem coaching en me in de coaching richt op de 3 pijlers; ik, werk en privé. Ik zag het bij mijzelf, maar ook bij vriendinnen en andere (bijna) dertigers en veertigers, dat loopbaanvragen zo verweven zijn met je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt pas echt voldoening uit je werk als je ook op andere gebieden je goed voelt en balans ervaart. En je voelt je alleen goed als je naast dat je tevreden bent over jezelf, je ook blij bent met je werk. En wanneer het goed gaat met jou, je weet wie je bent en waar je goed in bent, kun je vanuit vertrouwen (loopbaan)keuzes maken. Dan komt de energie!

Interview Nynke met Workitmama

Een levenslang proces

Ik geloof er in dat persoonlijke ontwikkeling een levenslang proces is. Je bent niet altijd blij en gelukkig, want soms zijn de omstandigheden gewoon even anders. Het inzetten van coaching zie ik als middel om je te ondersteunen en richting te geven in een fase van je leven waar je even iemand nodig hebt die met je meekijkt en de juiste vragen stelt. Met als doel de inzichten en tools die je krijgt te ‘verankeren’ in je dagelijks leven. Met als resultaat een duurzame verandering waar je meer vertrouwen, veerkracht en rust ervaart en een heldere focus en perspectief hebt om stappen te zetten, doelen te bereiken en keuzes te maken.

Ontwikkelen

Ontwikkelen is een belangrijk thema in mijn leven. Naast mijn werk als coach waar ik me richt op de ontwikkeling van mensen, houd ik me ook graag bezig met de ontwikkeling binnen organisaties. Daarom werk ik nog 2 dagen als adviseur bij een organisatie die ondersteuning en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Voor mij  een bewuste keuze, omdat dit een combinatie is waar ik blij van word!

Ook vind ik het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en op mijzelf te reflecteren. Daarom volg ik regelmatig trainingen of masterminds van andere coaches en cursussen of opleidingen om mijn kennis te verbreden.  
 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram