Loopbaancoach & Lifecoach
 
Loopbaan

Mijn jasje past niet meer.....

Je hebt gespaard voor dat ene mooie jasje. Dat jasje wat je al een hele tijd wilt hebben. Helemaal blij was je toen je hem een paar jaar geleden kocht. Je hebt hem dan ook met veel plezier gedragen. Na de zomer trek je het jasje weer aan en….. Het jasje past niet meer zo goed, hij is niet meer zo mooi als wat je in gedachten had. Je kijkt in de spiegel en denkt: mwoah… Je bent gegroeid, je smaak is veranderd of er beginnen nu toch echt gaten in te komen.

Je jasje zit niet meer zo comfortabel

Zo kan het ook gaan met je loopbaan. Je hebt jaren gestudeerd. Veel tijd en energie in je studie gestoken. Je gaat aan het werk, een carrière opbouwen. En na een paar jaar werken merk je dat je toch niet blij wordt van je werk. Je jasje zit niet meer zo comfortabel. Je hebt weinig energie, gaat met tegenzin naar je werk, voelt onrust en spanning. Een ontevreden gevoel wat je misschien nog niet helemaal goed onder woorden kan brengen. De twijfel slaat toe. De richting die je ooit bent ingeslagen, past niet meer bij je huidige leven. Bij wie je nu bent en bij jouw behoefte op dit moment.  Ergens wil je wel wat anders. Maar wat dan? 

Een oud jasje inwisselen voor een nieuwe is meestal niet zo ingewikkeld. Hoe anders is dat bij het switchen van loopbaan. 

Je hebt ooit een keuze gemaakt, een bepaalde richting gekozen. Daar veel tijd (en geld) in geïnvesteerd. Je bedenkt allemaal redenen waarom je beter niet van baan kunt veranderen. Je hebt nu een vast inkomen en zulke leuke collega’s. Dat krijg je niet zomaar terug. Je wilt anderen niet teleurstellen en het is maar de vraag of het echt beter is op een andere plek. Werk kan niet altijd leuk zijn. Als je echt iets ander wilt, heb je vast niet de juiste papieren. Aangezien je toch niet goed weet wat je wel wil, blijf je zitten waar je nu zit.

Wachten op het juiste moment

De situatie waar je nu in zit lijkt veilig en vertrouwt voor je. Maar diep van binnen weet je dat het tijd is voor iets anders.  Ergens wacht je misschien op een goed moment, het moment dat je precies weet wat je wilt. Hopen dat jouw tijd nog komt. Ik ga je vertellen, dat kan heel lang duren als je niet in beweging komt. Als je zelf geen stappen gaat zetten, gaat er ook niks veranderen. In tegendeel, je wordt er alleen maar ongelukkiger van.

Positieve gevolgen

Vaak laten we ons leiden door negatieve en belemmerende gedachten en overtuigingen. Gevoed door angst en onzekerheid. Met als resultaat dat we niet in beweging komen. Maar hoe spannend ook, om je weer comfortabel te voelen kun je het beste het oncomfortabele gevoel toelaten. Stilstaan bij de blokkades die jou tegenhouden en daarmee aan de slag gaan. In plaats van ze weg te drukken of te negeren. 

Maar ga je ook focussen op de oplossing. Hoe wil jij je voelen? Wat zijn de positieve gevolgen als er daadwerkelijk iets gaat veranderen? Wat gaat jou dat opleveren? Ga op onderzoek uit.

En probeer eens stil te staan bij onderstaande vragen:

  • Wat gebeurt er als hetgeen waarvan ik last heb daadwerkelijk gaat veranderen? Wat merk ik bij mijzelf? Hoe gedraag ik me dan? Hoe voel ik me dan? 
  • En wat gebeurt er als er niks verandert? Wat merk ik bij mijzelf? Hoe gedraag ik me dan? Hoe voel ik me dan?


Loslaten

Twijfel je dan nog? Besef als je een bepaalde richting in bent geslagen, dit niet een richting voor het leven hoeft te zijn. Je mag loslaten en gaan onderzoeken wat je dromen en verlangens zijn. Waar jij energie van krijgt en waar jij van gaat stralen. Je hebt het allemaal al in je en daar mag jij je aandacht op richten. Schakel hulp in als je er zelf niet uitkomt. 

Want echt voor jou is er ook een nieuw jasje die als gegoten zit!  

Wil je graag onderzoeken wat jouw dromen en verlangens zijn? Waar jij energie van krijgt en van gaat stralen? Plan dan hier een gratis coach call in.

Coach call


 
 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram